Adăugat la data de 17 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 40 min.
Timp de gătit: 15 min.
Ardeii umpluți sunt, după părerea mea, o variantă ceva mai ușor de digerat a sarmalelor, o dată pentru că nu au afumatură și nici varză care nu place tuturor.Mai mult, în această rețetă sosul nu are rântaș. Chiar dacă iese mai subțire gustul de roșii este mai pregnant. Dulce-acrișor, ușor aromat de foile de dafin, este absolut grozav alături de carnea tocată, echilibrând bine gustul mâncării. Cantitățile ajung pentru 12 ardei mai mici, ceea ce înseamnă cam 6 porții normale. Modul de preparare îl aveți descris mai jos:
Prima dată am mărunțit ceapa și ardeiul și le-am pus apoi la călit în ulei, la foc mic, până când s-au înmuiat puțin (4-5 minute).
Când au fost gata le-am lăsat să se răcească preț de vreo 5--6 minute, după care am adăugat cimbrul, sarea, piperul, boiaua și orezul spălat în vreo trei ape.
Am pus carnea tocată și am amestecat totul până când toate ingredientele s-au întrepătruns.
Am trecut apoi la ardei și i-am curațat de cotoare și sâmburi. Am încercat să tai cât mai aproape de cotor, astfel încât să rămână o margine care să împiedice carnea să iasă afară.
Am umplut ardeii cu compoziția de carne tocată, i-am aranjat unul lângă altul într-o cratiță mai înaltă. Am turnat apoi sucul de roșii amestecat cu zahărul și puțină sare peste ardei. Dacă cumpărați sosul de roșii, gustați-l mai întâi ca să vedeți dacă mai are nevoie de îmbunătățiri; dacă e de casă, e puțin probabil să-i mai trebuiască ceva. Am adăugat foile de dafin și i-am pus la fiert, la foc mic. Ar fi bine ca sucul de roșii să acopere ardeii cam de un deget (eu în poză am lăsat să se vadă puțin ardeii ca să-i pot fotografia).
Aproximativ 35-40 de minute pe foc ar trebui să le ajungă, dar dacă nu sunteți convinși nu vă rămâne decât să gustați.
Iese o mâncare de te lingi pe degete dacă-ți place carnea tocată în general. Poți să pui smântână, însă nu cred că merită să le strici aroma.
Poftă bună !