Bukatar

  1. Acasa
  2. Despre mine
  3. Categorii
  4. Bunătăţi la comandă
  1. Contact

Acasa » Categorii » Prăjituri » Cake pops

Cake pops

Adăugat la data de 10 Mai 2015

Timp de gătit: 60 min.

Cake pops-urile sunt bine cunoscutele prăjituri pe băț care pot fi făcute în diverse feluri, limita fiind doar imaginația celui care le face. Aluatul poate fi pandișpan, aluat pentru salam de biscuiți sau chiar biscuiți cu cremă, amestecați cu cremă de ciocolată, cremă de brânză sau unt. Dintre toate, cea mai rapidă metodă este cea cu biscuiți pe care am găsit-o pe o mulțime de site-uri (eu m-am inspirat de pe www.justataste.com). Este cea mai convenabilă variantă pentru că aluatul nu se coace, deci economisești timp, însă dacă ai resturi de prăjituri poți liniștit să le folosești și astfel nu te costă mai nimic aceste prăjiturele. Fiind învelite în ciocolată, poți să te joci cu gusturile, culorile și ornamentele, folosind ciocolată cu lapte, amăruie sau chiar albă. Dacă vrei niște cake pops-uri vesele și colorate, trebuie să folosești ciocolată albă în care poți adăuga un strop de colorant alimentar. Modul de preparare este simplu și presupune trei pași, pe care i-am descris mai jos.


Ingrediente (pentru 24 porții)

  • 16 biscuiți cu cremă (Oreo sau orice marcă preferați)
  • 100 g cremă de brânză
  • 100 g ciocolată pentru topit
  • 1 lingură de ulei
  • bețișoare pentru frigărui (10-15 cm) sau de plastic
  • ornamente colorate pentru prăjituri, alune sau nuci mărunțite
16 biscuiți cu cremă (Oreo sau orice marcă preferați), 100 g cremă de brânză, 100 g ciocolată pentru topit, 1 lingură de ulei, bețișoare pentru frigărui (10-15 cm) sau de plastic [Click aici pentru a extinde]

Mod de preparare

Pasul 1. Am mărunțit biscuiții în robotul de bucătărie și i-am amestecat cu crema de brânză.

IMG9300.JPG

Pasul 2. Din aluatul rezultat am modelat niște bile de aproximativ 2 cm pe care le-am asezat pe o tavă, pe hârtie de copt.

IMG9304.JPG

Am topit 2 cubulețe de ciocolată (din cele 100g) în care am introdus un capăt al bețisoarelor, pe care apoi le-am înfipt în bilele de aluat. Inelul care se formează are rolul de a împiedica aluatul să alunece de pe băț.

IMG9308.JPG

IMG9309.JPG

Am pus tava cu cake pops-urile deja formate în congelator, pentru 30 de minute.

IMG9310.JPG

Pasul 3. Ultima mișcare a fost să le acopăr cu ciocolată topită și să le ornez. Ciocolata se poate topi pe abur, direct pe foc sau în cuptorul cu microunde. Dacă topiți ciocolata pe foc sau în microunde, trebuie să o faci la foc mic (respectiv să o lași 10-20 de secunde în micro) și să o amesteci continuu, ca să nu se ardă, pentru că în acest caz nu o mai poți folosi. În ciocolată am pus o lingură de ulei, pentru că uleiul în conferă luciu și în plus o face mai ceva lichidă, astfel încât va acoperi mai bine cake pops-urile. După ce acoperi toată suprafața bilei, scurge surplusul de ciocolată și ornează imediat cu ce îți place.

IMG9312.JPG

IMG9315.JPG

Cake pops-urile trebuie ținute la frigider, unde pot fi păstrate 2-3 zile. Sunt niște prăjituri ușor de făcut, foarte aspectuoase și care plac mult copiilor tocmai pentru modul mai neobișnuit de prezentare.

IMG9320.JPG

IMG9324.JPG

IMG9330.JPG

 

Categorii

  • Aperitive
  • Gustări calde
  • Supe și ciorbe
  • Murături şi conserve
  • Băuturi
  • Sosuri
  • Paste și pizza
  • Deserturi
  • Prăjituri

Newsletter

Azi ați văzut ...

  1. Cake pops Cake pops
© Copyright 2012

str. ,
 Cluj-Napoca RO
Tel:
Powered by SFINX CMS
Page is loading ...
Please wait