Bukatar

  1. Acasa
  2. Despre mine
  3. Categorii
  4. Bunătăţi la comandă
  1. Contact

Acasa » Categorii » Gustări calde » Dovlecel pane

Dovlecel pane

Adăugat la data de 14 Iunie 2012

Timp de preparare: 20 min.

Timp de gătit: 15 min.

Nu știu dacă sunteți de acord cu mine, dar eu cred că dovlecelul este una dintre legumele vedetă ale verii. E zemos, dulceag, atât de gustos și se digeră foarte ușor. Poate fi gătit într-o grămadă de feluri: la grătar (excelent!), pane (savuros!), în budincă, tocăniță cu mărar, cu paste, în ghiveci de legume care mai de care mai bune! Ieri am cumpărat pentru prima dată în acest an dovlecel, la un preț modic aș putea spune (3 lei/kg), așa că l-am gătit pane. E simplu de făcut, merge repede și e foooaaarte gustos!


Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 1 dovlecel mare (cam 500 g)
  • 3 ouă mari
  • 100 g făină
  • sare
  • ulei pentru prăjit
1 dovlecel mare (cam 500 g), 3 ouă mari, 100 g făină, sare, ulei pentru prăjit [Click aici pentru a extinde]

Mod de preparare

Am curățat de coajă dovlecelul și l-am tăiat felii de aproximativ 4-5 mm grosime. Le-am presărat cu sare și le-am lăsat la scurs într-o strecurătoare cam 15 minute (dovlecelul va lăsa apă, odată ce l-ați sărat).

DSCF3148.JPG

Am luat apoi pe rând fiecare felie și am dat-o întâi prin făină și apoi prin ouăle bătute în prealabil, după care le-am pus la prăjit în uleiul încins.

DSCF3152.JPG

După vreo 2 minute, le-am întors pe cealaltă parte și le-am lăsat se prăjească.

DSCF3153.JPG

Le-am scos la scurs pe o farfurie acoperită cu un prosop de hârtie, ca să se scurgă surplusul de ulei și le-am mâncat cu poftă. Merg foarte bine cu o salată de roșii cu ceapă și cu pâine albă, proaspătă.

DSCF3156.JPG

Categorii

  • Aperitive
  • Gustări calde
  • Supe și ciorbe
  • Murături şi conserve
  • Băuturi
  • Sosuri
  • Paste și pizza
  • Deserturi
  • Prăjituri

Newsletter

Azi ați văzut ...

  1. Dovlecel pane Dovlecel pane
© Copyright 2012

str. ,
 Cluj-Napoca RO
Tel:
Powered by SFINX CMS
Page is loading ...
Please wait