Bukatar

  1. Acasa
  2. Despre mine
  3. Categorii
  4. Bunătăţi la comandă
  1. Contact

Acasa » Categorii » Gustări calde » Mamaliga cu burduf si slanina afumata

Mamaliga cu burduf si slanina afumata

Adăugat la data de 09 Ianuarie 2012

Timp de preparare: 40 min.

Ca sa faci mamaliga cu branza nu trebuie sa fii cine stie ce bucatar. Dar ca sa-ti iasa una gustoasa, trebuie sa folosesti ingredientele potrivite. Iar ingredientele potrivite sunt cele care-ti plac mai mult. In cazul nostru, mamaliga se potriveste bine cu branza de burduf, de obicei cumparata din piata, si cateodata de la magazin (nu intotdeauna nimeresc chiar ce-mi place!). Jumarile le fac din slanina afumata de obicei, dar si din kaizer sau bacon.

Deci, ca sa-mi iasa o mamaliga buna, folosesc


Ingrediente (pentru 6 porții)

  • 2 l apa
  • cam 350-400 g faina de malai
  • 400 g branza de burduf
  • 100 g slanina afumata
  • 1/2 lingurita de sare
2 l apa, cam 350-400 g faina de malai, 400 g branza de burduf, 100 g slanina afumata, 1/2 lingurita de sare [Click aici pentru a extinde]

Mod de preparare

In apa clocotita cu sare am turnat malaiul in ploaie, amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase. Cu focul dat la minimum, am lasat-o la fiert, cu capacul asezat pe cratita intr-o parte, amestecand din cand in cand, pana cand s-a ingrosat. Toata treaba asta a durat cam 30 de minute. Cantitatea de malai poate varia, in functie de cat de moale sau vartoasa o vreti.

DSCF0964.JPG

Am taiat slanina in bucatele mici si am prajit-o pana cand s-a topit bine, iar bucatile au devenit crocante. Intr-un vas termorezistent am pus un strat de mamaliga fierbinte, pe care l-am intins cu dosul unei linguri inmuita in uleiul lasat de slanina (altfel, mamaliga fierbinte se lipeste de lingura si e mai greu de intins), si cateva jumari.

DSCF0967.JPG

Apoi am acoperit cu un strat de branza de burduf si apoi iar unul de mamaliga si tot asa, pana am terminat toate ingredientele.

DSCF0966.JPG

Am dat-o la cuptor pana s-a rumenit frumos.

DSCF0970.JPG

Se mananca fierbinte, cu smantana sau ardei iute. Merge si reincalzita, dar nu mai are acelasi savoare.

DSCF0973.JPG

Categorii

  • Aperitive
  • Gustări calde
  • Supe și ciorbe
  • Murături şi conserve
  • Băuturi
  • Sosuri
  • Paste și pizza
  • Deserturi
  • Prăjituri

Newsletter

Azi ați văzut ...

  1. Mamaliga cu burduf si slanina afumata Mamaliga cu burduf si slanina afumata
© Copyright 2012

str. ,
 Cluj-Napoca RO
Tel:
Powered by SFINX CMS
Page is loading ...
Please wait