Bukatar

  1. Acasa
  2. Despre mine
  3. Categorii
  4. Bunătăţi la comandă
  1. Contact

Acasa » Categorii » Prăjituri » Negresa rapida

Negresa rapida

Adăugat la data de 29 Septembrie 2011

Timp de preparare: 20-25 min.

Timp de gătit: 10 min.

Am gasit intr-o revista mai veche, o reteta de negresa cu sos de ciocolata si cum ne place ciocolata, m-am hotarat sa o fac, cu atat mai mult cu cat scria ca se face repede. Intr-adevar, nu mi-a luat mai mult de 15 minute sa o torn in tava, plus inca vreo 30 la copt. A iesit pufoasa si placut de dulce. Singurul inconvenient a fost tava, in sensul ca n-am estimat bine cantitatea totala de "maglavais" si am turnat-o intr-o tava mica (cam 28x24 cm), astfel ca a iesit mai groasa. Daca ar fi fost mai subtire, ar fi fost mai insiropata. Dar n-a fost mare problema, pentru ca oricum juniorul mi-a cerut fara sos si fara nuci. Asa ca m-am scos.


Ingrediente

  • 200 g faina
  • 350 g zahar
  • 250 g unt
  • 50 g cacao
  • 4 oua
  • 125 ml lapte
  • 200 g nuci
  • 2 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • sare
200 g faina, 350 g zahar, 250 g unt, 50 g cacao, 4 oua [Click aici pentru a extinde]

Mod de preparare

Am pus la foc mic o cratita cu untul, 300 g zahar, laptele, zaharul vanilat si cacaoa, pana cand s-a topit zaharul, amestecand usor. Cand zaharul a fost topit, am luat cratita de pe foc si am scos deoparte 16 linguri de sos de ciocolata pentru a insiropa prajitura la final.

DSCF0305.JPG

Am adaugat galbenusurile omogenizand din nou. Am lasat amestecul sa se raceasca vreo 3-4 minute, dupa care am incorporat faina amestecata cu praful de copt.

DSCF0306.JPG

Intre timp am batut albusurile spuma cu cele 50 de grame de zahar ramse si cu sarea si cu sarea si le-am turnat peste sosul de ciocolata, amestecand usor, de sus in jos cu o lingura de lemn, astfel incat sa nu se lase albusurile.

DSCF0310.JPG

Am turnat aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si am "decorat" cu nuci.

DSCF0312.JPG

A stat la cuptor pana cand a trecut testul scobitorii (pe scobitoare n-a mai ramas aluat).

DSCF0313.JPG

Cu o lingura am insiropat prajitura, asa fierbinte cum era, iar apoi am lasat-o la racit.

DSCF0315.JPG

Ne-a placut tuturor, de la mic la mare. Cu siguranta o voi mai face, dar intr-o tava mai mare.

DSCF0325.JPG

O poza din "profil"...

Categorii

  • Aperitive
  • Gustări calde
  • Supe și ciorbe
  • Murături şi conserve
  • Băuturi
  • Sosuri
  • Paste și pizza
  • Deserturi
  • Prăjituri

Newsletter

Azi ați văzut ...

  1. Negresa rapida Negresa rapida
© Copyright 2012

str. ,
 Cluj-Napoca RO
Tel:
Powered by SFINX CMS
Page is loading ...
Please wait