Bukatar

  1. Acasa
  2. Despre mine
  3. Categorii
  4. Bunătăţi la comandă
  1. Contact

Acasa » Categorii » Deserturi » Papanasi fierti

Papanasi fierti

Adăugat la data de 31 August 2011

Timp de preparare: 30 min.

Timp de gătit: 15 min.

In ultima vreme fac papanasi foarte des, pentru ca ii plac foarte mult copilului meu. Ii plac cu zahar mult si coaja de lamaie rasa. Reteta asta am luat-o din cartea Silviei Jurcovan, pe care am primit-o de la mama acum aproape 10 ani. Sunt foarte simplu de facut si ies foarte fragezi si pufosi!

Pentru aproximativ 15 papanasi am folosit:


Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 250 g branza de vaca (grasa, daca se poate!)
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 100 g pesmet
  • 30 g faina
  • 30 g gris
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
250 g branza de vaca (grasa, daca se poate!), 1 ou, 50 g unt, 100 g pesmet, 30 g faina [Click aici pentru a extinde]

Mod de preparare

DSCF9483.JPG

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se formeaza bilute de aluat, asa, cam de marimea unei mingi de pingpong, care se dau prin faina. Bilutele astea se pun la fiert intr-o cratita cu apa cu putina sare (cand apa clocoteste) si se scot doar atunci cand se ridica la suprafata apei (asa stim cand sunt fierti!).

DSCF9485.JPG

DSCF9488.JPG

Cat timp fierb papanasii, intr-o cratita puneti o lingura de ulei si prajiti pesmetul la foc mic pana cand devine auriu. Amestecati permanent, pentru ca se prajeste repede si riscati sa se arda.

DSCF9487.JPG

Papanasii pe care ii scoateti de la fiert, dati-i prin pesmetul prajit, iar apoi pudrati-i cu zahar si daca va place si cu scortisoara.

DSCF9901.JPG

Cam asa mi-au iesit mie. Fragezi, pufosi si aromati! Super buni!

Categorii

  • Aperitive
  • Gustări calde
  • Supe și ciorbe
  • Murături şi conserve
  • Băuturi
  • Sosuri
  • Paste și pizza
  • Deserturi
  • Prăjituri

Newsletter

Azi ați văzut ...

  1. Papanasi fierti Papanasi fierti
© Copyright 2012

str. ,
 Cluj-Napoca RO
Tel:
Powered by SFINX CMS
Page is loading ...
Please wait