Bukatar

  1. Acasa
  2. Despre mine
  3. Categorii
  4. Bunătăţi la comandă
  1. Contact

Acasa » Categorii » Gustări calde » Pilaf cu pui

Pilaf cu pui

Adăugat la data de 01 Septembrie 2011

Timp de preparare: 20 min.

Timp de gătit: 10 min.

Cand am chef de o mancare usoara si care se face relativ repede, "trag" repede un pilaf. Dupa parerea mea, cu pui iese cel mai bun, dar il fac la fel de bine si cu carnati sau cu carne de porc. Merge bine si cu muraturi si cu o salata de vara cu rosii, castraveti si ceapa. Pentru 4-5 portii eu pun de obicei cam asa:


Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 250-300 g orez
  • pulpe si aripi de pui
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, boia
  • 1/2 ardei (daca va place)
250-300 g orez, pulpe si aripi de pui, 2 morcovi, o ceapa, 2 catei de usturoi [Click aici pentru a extinde]

Mod de preparare

Calesc ceapa impreuna cu morcovul si usturoiul vreo 3-4 minute, pana cand se inmoaie putin toate legumele.

DSCF9545.JPG

Adaug apoi bucatile de pui spalate in prealabil si le condimentez cu sare, piper si boia dupa gust.

DSCF9546.JPG

Le mai las pe toate impreuna sa se caleasca inca vreo 5 minute, dupa care torn apa fierbinte peste ele, astfel incat sa le acopere si sa poata fierbe in tihna.

DSCF9548.JPG

Dupa ce puiul este aprope fiert, adaug orezul pe care il spal mai intai in cateva ape. Daca este nevoie, mai pun apa (tot fierbinte, ca sa nu se incetineasca fierberea). De aici, mai dureaza cam 15 minute pana cand pilaful va fi gata.

DSCF9549.JPG

Cand am, pun si niste ciuperci alaturi de celelalte legume, pentru un plus de savoare si consistenta. Dar de cele mai multe ori il las asa, simplu.

DSCF9553.JPG

Pofta buna!

Categorii

  • Aperitive
  • Gustări calde
  • Supe și ciorbe
  • Murături şi conserve
  • Băuturi
  • Sosuri
  • Paste și pizza
  • Deserturi
  • Prăjituri

Newsletter

Azi ați văzut ...

  1. Pilaf cu pui Pilaf cu pui
© Copyright 2012

str. ,
 Cluj-Napoca RO
Tel:
Powered by SFINX CMS
Page is loading ...
Please wait