Bukatar

  1. Acasa
  2. Despre mine
  3. Categorii
  4. Bunătăţi la comandă
  1. Contact

Acasa » Categorii » Paste și pizza » Spaghete bolognese

Spaghete bolognese

Adăugat la data de 08 Februarie 2012

Timp de preparare: 30 min.

Timp de gătit: 10 min.

Sosul bolognese este unul dintre sosurile mele preferate, care merge foarte bine atât alături de spaghete (tagliatelle sau linguine), cât și în lasagna. Este consistent, aromat și sățios, iar în rețeta originală conține carne tocată și puțin bacon afumat. Am văzut mai multe variante de ingrediente și mirodenii care intră în acest sos, însă toate aveau în comun carnea și legumele (morcovi, țelină, usturoi și roșii tocate). Mie imi place să pun la carne tocată puțin rozmarin și salvie (chestie cu care m-am obișnuit după ce am citit o rețetă tot de sos bolognese!), însă de exemplu Jamie Oliver pune doar busuioc și oregano. Cu siguranță, alegerea plantelor aromate ține de gustul fiecăruia, lucrul cel mai important constând în folosirea unor ingrediente proaspete și de calitate. De obicei, eu il fac așa...


Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 500 g spaghete din grâu dur
  • 400 g carne tocată (pot fi chiar și 300 g)
  • 2 morcovi medii
  • 2 tulpini de țelină (sau 1 felie de vreo 100 g de rădăcină)
  • 1 ceapă mare sau 2 medii
  • 3 căței de usturoi
  • 2 conserve de roșii cuburi (sau 5-6 roșii proaspete)
  • 200 ml suc de roșii/bulion (opțional, în completare)
  • 50-70 ml ulei de măsline
  • 1/4 linguriță de rozmarin uscat
  • 1/4 linguriță de salvie uscată
  • 1/2 linguriță de busuioc
  • sare
  • piper
500 g spaghete din grâu dur, 400 g carne tocată (pot fi chiar și 300 g), 2 morcovi medii, 2 tulpini de țelină (sau 1 felie de vreo 100 g de rădăcină), 1 ceapă mare sau 2 medii [Click aici pentru a extinde]

Mod de preparare

Am început cu sosul. Am tăiat mai întâi morcovii și ceapa în cubulețe, iar țelina și usturoiul în felii.

DSCF1566.JPG

Le-am pus la călit în ulei cam 3-4 minute.

DSCF1567.JPG

Am adăugat carnea tocată și am lăsat-o să-și schimbe culoarea, amestecând des în ea.

DSCF1568.JPG

După vreo 5-6 minute, când carnea s-a făcut cât de cât, am turnat conservele de roșii, ierburile aromate și condimentele.

DSCF1570.JPG

Am lăsat sosul să fiarbă încă vreo 10-12 minute, iar între timp m-am ocupat de paste.

DSCF1571.JPG

Am fiert spaghetele după instrucțiunile de pe ambalaj și când au fost gata, le-am stropit cu vreo 2-3 linguri de ulei de măsline să nu se lipească între ele (nu le-am trecut pe sub jet de apă!).

DSCF1572.JPG

Am turnat spaghetele fierbinți peste sosul cald și le-am mâncat. Cine are, poate să presare parmezan ras deasupra. Eu n-am avut :)

DSCF1580.JPG

Categorii

  • Aperitive
  • Gustări calde
  • Supe și ciorbe
  • Murături şi conserve
  • Băuturi
  • Sosuri
  • Paste și pizza
  • Deserturi
  • Prăjituri

Newsletter

Azi ați văzut ...

  1. Spaghete bolognese Spaghete bolognese
© Copyright 2012

str. ,
 Cluj-Napoca RO
Tel:
Powered by SFINX CMS
Page is loading ...
Please wait