Bukatar

  1. Acasa
  2. Despre mine
  3. Categorii
  4. Bunătăţi la comandă
  1. Contact

Acasa » Categorii » Aperitive » Tarta cu conopida, dovlecei si rosii deshidratate

Tarta cu conopida, dovlecei si rosii deshidratate

Adăugat la data de 28 Octombrie 2014

Timp de preparare: 30 min.

Timp de gătit: 15 min.

Daca nu te dai in vant dupa conopida, dar totusi crezi ca e o leguma pe care e bine sa o mananci, aceasta reteta vine la fix. In aceasta tarta se combina foarte bine gustul dulceag al dovlecelului cu cel al rosiilor deshidratate, completat de capere, care impreuna reusesc sa acopere gustul conopidei, care unora li se poate parea nesuferit. Daca ai totusi ai indoieli, gandeste-te ca mai este si niste busuioc pe acolo si putina ceapa, care intregesc tabloul aromelor mediteraneene. Pentru aproximativ 8 felii am folosit:


Ingrediente (pentru 8 porții)

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 120 g unt
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură de smântână
  • un praf de sare

Pentru umplutura

  • 700 g conopida
  • 300 g dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa medie
  • 12 rosii deshidratate
  • 2 linguri de capere
  • 1 lingurita de busuioc
  • 2-3 linguri de smantana
  • 3 oua mari
  • sare
  • piper
200 g făină, 120 g unt, 1 gălbenuș de ou, 1 lingură de smântână [Click aici pentru a extinde]

Mod de preparare

Am pregatit aluatul amestecand ingredientele reci si l-am lasat 15 minute la frigider. L-am intins apoi cu sucitorul, l-am asezat in forma de tarta si l-am dat la cuptor pentru 10 minute punand deasupra 100 g orez in hartie de copt, ca sa nu creasca mult aluatul in timpul coacerii.

IMG7164.JPG

IMG7165.JPG

IMG7166.JPG

Pana cand aluatul a stat la cuptor, am fiert conopida al dente in apa cu sare timp de 10 minute.

IMG7154.JPG

Am curatat si ras morcovul, am maruntit ceapa, rosiile si dovleceii si le-am pus la calit, pe rand in ordinea urmatoare: ceapa, morcovul, rosiile, caperele, dovleceii.

IMG7156.JPG

IMG7158.JPG

Dupa 15 minute, cand s-au inmuiat putin toate legumele, am adaugat conopida maruntita si le-am amestecat. Am pus busuiocul, sarea si piperul, am luat tigaia de pe foc si am lasat legumele sa se raceasca timp de 10 minute.

IMG7160.JPG

Am adaugat apoi smantana...

IMG7161.JPG

Am turnat apoi legumele peste aluatul precopt si am dat tarta la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 180 grade (foc mediu) pana cand s-a rumenit frumos.

IMG7169.JPG

Dupa ce s-a racorit putin am scos-o din forma si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar. Daca este doar calduta se poate felia mai usor.

IMG7172.JPG

Este o tarta aromata si o varianta perfecta de a manca conopida.

IMG7183.JPG

Categorii

  • Aperitive
  • Gustări calde
  • Supe și ciorbe
  • Murături şi conserve
  • Băuturi
  • Sosuri
  • Paste și pizza
  • Deserturi
  • Prăjituri

Newsletter

Azi ați văzut ...

  1. Tarta cu conopida, dovlecei si rosii deshidratate Tarta cu conopida, dovlecei si rosii deshidratate
© Copyright 2012

str. ,
 Cluj-Napoca RO
Tel:
Powered by SFINX CMS
Page is loading ...
Please wait