Adăugat la data de 28 Octombrie 2014
Timp de preparare: 30 min.
Timp de gătit: 15 min.
Daca nu te dai in vant dupa conopida, dar totusi crezi ca e o leguma pe care e bine sa o mananci, aceasta reteta vine la fix. In aceasta tarta se combina foarte bine gustul dulceag al dovlecelului cu cel al rosiilor deshidratate, completat de capere, care impreuna reusesc sa acopere gustul conopidei, care unora li se poate parea nesuferit. Daca ai totusi ai indoieli, gandeste-te ca mai este si niste busuioc pe acolo si putina ceapa, care intregesc tabloul aromelor mediteraneene. Pentru aproximativ 8 felii am folosit:
Pentru aluat:
Pentru umplutura
Am pregatit aluatul amestecand ingredientele reci si l-am lasat 15 minute la frigider. L-am intins apoi cu sucitorul, l-am asezat in forma de tarta si l-am dat la cuptor pentru 10 minute punand deasupra 100 g orez in hartie de copt, ca sa nu creasca mult aluatul in timpul coacerii.
Pana cand aluatul a stat la cuptor, am fiert conopida al dente in apa cu sare timp de 10 minute.
Am curatat si ras morcovul, am maruntit ceapa, rosiile si dovleceii si le-am pus la calit, pe rand in ordinea urmatoare: ceapa, morcovul, rosiile, caperele, dovleceii.
Dupa 15 minute, cand s-au inmuiat putin toate legumele, am adaugat conopida maruntita si le-am amestecat. Am pus busuiocul, sarea si piperul, am luat tigaia de pe foc si am lasat legumele sa se raceasca timp de 10 minute.
Am adaugat apoi smantana...
Am turnat apoi legumele peste aluatul precopt si am dat tarta la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 180 grade (foc mediu) pana cand s-a rumenit frumos.
Dupa ce s-a racorit putin am scos-o din forma si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar. Daca este doar calduta se poate felia mai usor.
Este o tarta aromata si o varianta perfecta de a manca conopida.