Bukatar

  1. Acasa
  2. Despre mine
  3. Categorii
  4. Bunătăţi la comandă
  1. Contact

Acasa » Categorii » Aperitive » Vol-au-vent cu ciuperci

Vol-au-vent cu ciuperci

Adăugat la data de 04 Martie 2015

Timp de preparare: 15 min.

Timp de gătit: 30 min.

Dacă sunteți în căutarea unui aperitiv rapid și care să arate bine pe platouri, cu aceste vol-au-vent-uri ați dat lovitura. Sunt ușor de făcut pentru că se fac din aluat foietaj pe care îl puteți cumpăra din orice magazin, chiar și din cele de la parterul blocului, deci nu pierdeți vremea cu frământat și alte operațiuni complicate. De umplut, se pot umple cu o varietate mare de combinații de carne și legume: ciuperci, șuncă și cașcaval, salată de boeuf, pui cu maioneză, pastă de ton sau brânză și multe altele. Eu le-am făcut cu ciuperci și maioneză. Cui nu-i place combinația cu maioneză, poate să călească puțin ciupercile cu ceapă și usturoi. Un singur cusur aș putea să le găsesc eu, acela că nu le poți mânca a doua zi, pentru că-și pierd din frăgezime. Nu cred, totuși, că aperitivele astea apucă ziua următoare, pentru că sunt atât de bune, că dispar imediat de pe platou :).


Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 1 ou
  • 1 linguriță susan
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 3-4 linguri maioneză
  • 1 cățel mic de usturoi
  • sare și piper
400 g aluat foietaj, 1 ou, 1 linguriță susan, 150 g ciuperci din conservă, 3-4 linguri maioneză [Click aici pentru a extinde]

Mod de preparare

În primul rând am tocat mărunt ciupercile, după ce le-am scurs bine de zeamă. Dacă sunt tăiate în bucăți mari, nu vor încăpea cum trebuie în foietaj.

IMG9036.JPG

Le-am pus peste maioneză, și le-am amestecat. Eu am folosit cam 4 linguri de maioneză ușoară, cu multă lămâie și iaurt. Am potrivit gustul de sare și piper și le-am lăsat la frigider până când am copt aluatul de foietaj.

IMG9038.JPG

După ce aluatul s-a dezghețat la temperatura camerei, l-am tăiat cu o formă de plastic (se poate folosi la fel de bine un pahar), în cercuri cu diametrul de aproximativ 3-4 centimetri.

IMG9045.JPG

Pentru fiecare cerc, am tăiat separat, cu o formă mai mică decât prima, alte cercuri, obținând un inel și un cerc. De cerculețele mici nu aveți nevoie pentru vol-au-vent, dar le puteți coace separat ca pe niște sărățele, unse cu ou și presărate cu susan.

IMG9046.JPG

Am uns marginea fiecărui cerc întreg cu ou și am lipit câte un inel. Am uns și inelul cu ou bătut și am presărat susan.

IMG9049.JPG

Le-am dat la cuptor, la 180 de grade, până când s-au rumenit frumos (aproximativ 15 minute).

IMG9057.JPG

Când s-au răcit puțin, le-am umplut cu salata de ciuperci cu maioneză și le-am mâncat imediat.

IMG9063.JPG

IMG9068.JPG

Categorii

  • Aperitive
  • Gustări calde
  • Supe și ciorbe
  • Murături şi conserve
  • Băuturi
  • Sosuri
  • Paste și pizza
  • Deserturi
  • Prăjituri

Newsletter

Azi ați văzut ...

  1. Vol-au-vent cu ciuperci Vol-au-vent cu ciuperci
© Copyright 2012

str. ,
 Cluj-Napoca RO
Tel:
Powered by SFINX CMS
Page is loading ...
Please wait