Adăugat la data de 04 Martie 2015
Timp de preparare: 15 min.
Timp de gătit: 30 min.
Dacă sunteți în căutarea unui aperitiv rapid și care să arate bine pe platouri, cu aceste vol-au-vent-uri ați dat lovitura. Sunt ușor de făcut pentru că se fac din aluat foietaj pe care îl puteți cumpăra din orice magazin, chiar și din cele de la parterul blocului, deci nu pierdeți vremea cu frământat și alte operațiuni complicate. De umplut, se pot umple cu o varietate mare de combinații de carne și legume: ciuperci, șuncă și cașcaval, salată de boeuf, pui cu maioneză, pastă de ton sau brânză și multe altele. Eu le-am făcut cu ciuperci și maioneză. Cui nu-i place combinația cu maioneză, poate să călească puțin ciupercile cu ceapă și usturoi. Un singur cusur aș putea să le găsesc eu, acela că nu le poți mânca a doua zi, pentru că-și pierd din frăgezime. Nu cred, totuși, că aperitivele astea apucă ziua următoare, pentru că sunt atât de bune, că dispar imediat de pe platou :).
În primul rând am tocat mărunt ciupercile, după ce le-am scurs bine de zeamă. Dacă sunt tăiate în bucăți mari, nu vor încăpea cum trebuie în foietaj.
Le-am pus peste maioneză, și le-am amestecat. Eu am folosit cam 4 linguri de maioneză ușoară, cu multă lămâie și iaurt. Am potrivit gustul de sare și piper și le-am lăsat la frigider până când am copt aluatul de foietaj.
După ce aluatul s-a dezghețat la temperatura camerei, l-am tăiat cu o formă de plastic (se poate folosi la fel de bine un pahar), în cercuri cu diametrul de aproximativ 3-4 centimetri.
Pentru fiecare cerc, am tăiat separat, cu o formă mai mică decât prima, alte cercuri, obținând un inel și un cerc. De cerculețele mici nu aveți nevoie pentru vol-au-vent, dar le puteți coace separat ca pe niște sărățele, unse cu ou și presărate cu susan.
Am uns marginea fiecărui cerc întreg cu ou și am lipit câte un inel. Am uns și inelul cu ou bătut și am presărat susan.
Le-am dat la cuptor, la 180 de grade, până când s-au rumenit frumos (aproximativ 15 minute).
Când s-au răcit puțin, le-am umplut cu salata de ciuperci cu maioneză și le-am mâncat imediat.